torsdag 24 mars 2016

VM FEMMA

Tjolahoppsan tjolahejsan, nu är jag på svensk mark igen, lagom jetlaggad & go i huvud och kropp. Det tar på huvudet att flyga till västra USA. Men vet ni, DET VAR DET LÄTT VÄRT. Så värt att jag hade gjort det nu direkt om jag lovats samma upplevelse i utbyte.

Har verkligen haft det fantastiskt roligt, inte nog med att finalen gick himlans bra för min del så var också allt runtomkring helt suveränt. Vilket arrangemang & vilka underbara personer jag lärt känna.

Veckan före tävlingen gick mycket ut på att ställa om sig i USA-tid och att träna när kroppen var som piggast. Såhär i efterhand gick det ju alldeles lysande & förutom ett pass när jag glömde spikskorna & fick gå tillbaka & hämta dem så har träningen rullat på bra (ni hör vilka problem jag har va? När glömda skor som finns 800m bort är mitt största problem). Höjdpassen var faktiskt de enda som jag fick kämpa lite med, men de va ju rätt värt det med såhär i efterhand. Jag gjorde två höjdpass & en massa massa hopp för att lära känna banan. Min ansats gick på ett underlag & mina tre sista isättningar & upphopp var på ett annat underlag. Det gör att huvudet måste vara på sin spets. Dessutom, som Kajsa och experterna på SVT påpekade så var banan väldigt snabb. Något superbra när man sätter i och är aktiv, men något knepigt om man är avvaktande. Det lärde jag mig under dessa träningspass som både blandade och gav, högt som lågt. Men då blev också jag och banan kompisar tillslut. Tack för det :)

Inför själva tävlingen var jag GALET nervös. Egentligen inte så mycket för själva tävlingen och min hoppning. Eller jo ett hopp speciellt, mitt första hopp var jag nervig inför. Ingångshöjden var satt till höga 1.84, där snackar vi rekord i ingångshöjd för mig. Jag brukar mjuka upp & börja på höjder omkring 1.75, men icke sa Nicke (arrangörerna), nu va det VM final och då skulle de åka av...1.84-1.89-1.93+3cm. Hej hopp. Men hörrni, det var faktiskt ganska skönt och kul. Det kan faktiskt till och med vara så att jag gillade det ganska mycket & kan tänka mig att göra såhär i fortsättningen också. Jag hade massvis med energi på samtliga höjder & jag kom snabbt upp på roliga höjder (höga höjder). Det passade mig faktiskt fin fint.

Så hej å hå så kan jag summera mitt VM med totalt 6 tävlingshopp, 3 klarade & 3 rivningar. Eller: felfri över 1.93, femma i världen & bra och sköna hopp på 1.96. Det tar jag med mig. Hur bra min hoppning kändes, hur kul jag hade & precis hur mycket jag älskade och njöt av att vara på inneplan.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar